Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

03.11.2023. Vesti

ODRŽAN 8.MEĐUNARODNI FORUM O SARADNJI

Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Republike Srpske, uz podršku Naučno-tehnološkog parka Niš i Privredne komore Srbije, organizovala je 8. Međunarodni forum o saradnji koji je održan 2. i 3. novembra 2023. godine u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

.

Forum je na jednom mestu okupio privrednike iz zemalja regiona, predstavnike državnih institucija, privrednih komora, razvojnih agencija, naučno-tehnoloških parkova, kao i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi i lokalnom razvoju. Cilj ovog događaja je razmena informacija i iskustva, promovisanje programa podrške za preduzetništvo, kao i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

U okviru Foruma održani su paneli na temu uloge mentoringa u unapređenju performansi MSP, kako obezbediti održivi rast za MSP, a takođe i deo na kom se govorilo o naprednim tehnologijama i gde se Jugoistočna Evropa nalazi na tom putu, kao i o inovacijama kao pokretaču održivog razvoja.
Kao deo aktivnosti Evropske mreže preduzetništva drugog dana Foruma, 3. novembra, organizovani su međunarodni poslovni susreti za kompanije i klastere sa ciljem umrežavanja i sticanja novih poslovnih partnera.

Delegacija Regionalne Razvojne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga sa svoja tri predstavnika učestvovala je na Forumu i sa velikim zadovoljstvom razmenila iskustva i primere dobre prakse sa drugim razvojnim agencijama,kako na medjunarodnom nivou tako i na nivou Republike Srbije.