Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

07.11.2019. Završeni projekti

Одржана прва радионица на пројекту Еxchange 5

својином”, који спроводе Град Чачак и општине Горњи Милановац и Ивањица и Регионална Агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа у оквиру програма Exchange 5, одржана је 06. новембра 2019 године у просторијама општине Ивањица.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Еxchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ).

Тема радионице је била: „Управљање локалном јавном имовином и релевантни регулаторни оквир“. На радионици је истакнут значај стратешког приступа у организацији процеса управљања имовином, информатичкој повезаности у процесу управљања и дат је увод у предстојеће теме из области правно-административних питања, финансија, добре комуникације.