Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

28.11.2019. Završeni projekti

Одржана трећа радионица на пројекту Еxchange 5

Трећа по реду радионица у оквиру пројекта ”Побољшање ефикасности управљања јавном својином”, који спроводе Град Чачак и општине Горњи Милановац и Ивањица и Регионална Агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа у оквиру програма Еxchange 5, одржана је 27. новембра 2019 године у просторијама Хотела „Ливаде“ Чачак.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Еxchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ).

Тема радионице је била: „Процена вредности I део“. Истакнут је значај процене вредности имовине. Учесници радионице разговарали су о организацији процене вредности имовине, теренском раду, приступу процени имовине, избору и примени метода процене, имовинско-правној документацији за непокретности.