Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

12.02.2021. Završeni konkursi

Ostalo je još 13 dana do kraja konkursa za VIRTUS nagradu za filantropiju za 2020. godinu – rok za prijavljivanje je 25. februar

Trag fondacija objavljuje početak konkursa za četrnaestu po redu VIRTUS nagradu za filantropiju.

I ove godine, konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je za nominacije u četiri kategorije iz oblasti korporativne filantropije i u jednoj kategoriji iz oblasti individualnog doprinosa filantropiji, a za svoj filantropski doprinos tokom 2020. godine. Kandidate za nagrade u svim kategorijama mogu da predlože svi zainteresovani građani, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koja realizuju programe u oblasti korporativne filantropije.

Počev od ovogodišnjeg konkursa, one nominacije za VIRTUS nagradu za filantropiju, koje predlažu kompanije ili preduzeća koja pripadaju duvanskoj industriji, VIRTUS žiri neće razmatrati, niti ocenjivati.

Kao deo mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji, Trag fondacija se obavezala na to da u sve svoje aktivnosti i poslovanje integriše politike i prakse koje poštuju vrednosti i štite integritet i ugled Ujedinjenih nacija. Te politike isključuju negovanje partnerstva i promociju saradnje sa sektorom koji ostvaruje prihod prodajom duvanskih proizvoda, što je u direktnoj suprotnosti sa pravom na javno zdravlje. Više informacija o ovoj i drugim politikama Globalnog dogovora UN dostupno je na engleskom jeziku ovde.

Prijava za konkurs traje do 25. februara 2021. godine.

Dobitnici VIRTUS nagrada za 2020. godinu biće proglašeni tokom prve polovine maja meseca. O dobitnicima odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, medija, marketinga, kulture i akademske zajednice.

Dodatne informacije o VIRTUS nagradi, kategorijama u kojima će nagrada biti dodeljena, kao i detaljni uslovi konkursa dostupni su na zvaničnom vebsajtu VIRTUS nagrade, dok su prijavni formulari dostupni na www.virtusnagrada.rs.

Za više informacija kontaktirajte Tim za filantropiju i partnerstava Trag fondacije slanjem mejla na adresu filantropija@tragfondacija.org, a u nastavku ove poruke pročitajte zvanični poziv za učešće u konkursu.