Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

12.07.2021. Završeni konkursi

Poziv za podnošenje prijava za predloge projekata sufinansiranih u okviru Projekta Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D)

Projekat Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D)  podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO) kao deo promocije trgovanja u ekonomijama u razvoju.

Cilj projekta je otvranje radnih mesta u ruralnim područjima, pre svega za mlade osobe i žene, kao i da se višestruki pozitivan uticaj  organske poljoprivrede usmeri  na ekonomski razvoj, razvoj inovacija i unapređenje prirodnog okruženja. IFOAM međunarodno udruženje organske proizvodnje koordiniše OT4D projektnim aktivnostima.

Projekat podržava Privatno-javno partnerstvo (PJP) u izvozno orijentisanim lancima vrednosti organskih proizvoda u Albaniji, Ukrajini i Srbiji. Koordinacijom aktivnosti na PJP projektu upravlja konzorcijum Helvetas i FiBL.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete u pozivu za dostavljanje predloga projekata koji se sufinansiraju u okviru PJP poziva, a na koji mogu da se prijave zainteresovane kompanije uvoznice iz Švajcarske i Evropske unije sa svojim partnerima u navedene tri zemlje.

Ovde možete preuzeti dokumente  u kojima su  navedeni uslovi, ciljevi  i vremenski interval rokova ovog projekta.

OT4D_Call for PPP Proposals 2021

OT4D_Timeline Call for Proposal 2021

Najvažniji cilj ovog mehanizma sufinansiranja je povećanje konkurentnosti izvozno orijentisanih projekata u Ukrajini, Srbiji i Albaniji, na međunarodnom tržištu, kroz pružanje podrške projektima kojima se doprinosi povećanju proizvodnje i obima trgovanja u organskom sektoru.

Finansiranje je prvenstveno namenjeno projektima koji doprinose:

– dobijanju dodatne vrednosti,

– otvaranju radnih mesta,

– stvaranju javnih dobara u sektoru, i

– razvoju relevantnih kapaciteta koji omogućavaju održiv razvoj ekoloških delatnosti u Ukrajini, Albaniji i Srbiji.

Pitanja o potencijalnim projektnim predlozima možete poslati na  OT4D@helvetas.org do 6.avgusta. Odgovori će biti objavljeni na veb-sajtu  www.organictrade4development.org.

Takođe, na veb-sajtu udruženja ćemo redovno objavljivati vesti i informacije vezane za ovaj poziv, kao i za ostale aktivnosti u okviru projekta.