Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

31.08.2021. Završeni konkursi

Sedma godina podrške mladim preduzetnicima iz cele Srbije kroz obuke za započinjanje sopstvenog biznisa

Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, a u okviru projekta “Privredni forum mladih ’21 – Onlajn edukativno-mentorski program za mlade preduzetnike”, organizuje online obuku za započinjanje sopstvenog biznisa.

Prijavu možete popuniti na sledećem linku: https://forms.gle/WjbEQeQArD5pDEfh9

Obuka za SEDMU generaciju polaznika počinje 20. septembra, a mogućnost učešća će ostvariti 15 timova od dva člana po timu (ukupno 30 učesnika) koji će dobiti priliku za sticanje potrebnih znanja i veština kako bi se osposobili za osnivanje i vođenje sopstvenog biznisa.

Obuka će biti realizovana u saradnji sa predstavnicima privrednog sektora specifično orjentisanim ka određenim segmentima poslovanja (marketing, prodaja, analiza tržišta, upravljanje novčanim tokovima, procedure za osnivanje biznisa, pozicioniranje na tržištu, analiza konkurencije i dr).

Kroz praktičan rad sa najistaknutijim domaćim ekspertima na obuci 7. generacije Privrednog foruma mladih, timovi će imati priliku da:

  • – prođu kroz kompletan proces izrade biznis plana
  • – kreiraju finansijsku, marketinšku i prodajnu strategiju
  • – ostvare poslovne kontakte sa domaćim eskpertima i predstavnicima kompanija i institucija
  • – pripreme svoj proizvod/uslugu za izlazak na tržište
  • – postanu deo PFM zajednice mladih preduzetnika
  • – najboljih 5 timova ima priliku da osvoji dvomesečno mentorsko praćenje nakon obuke

Na samoj obuci, mladi će imati priliku da steknu osnovna praktična znanja koja su im neophodna da otpočnu održiv biznis. Učesnici će imati priliku da razviju svoju biznis ideju kroz rad sa mentorom, ali i da steknu znanja i veštine koje će već tokom obuke primeniti u praksi. Pored toga, teorijske lekcije o razvoju biznis plana i biznis ideja će svim učesnicima biti dostupne tokom trajanja cele obuke. Pored predavanja i panel diskusija koja će se održavati uživo putem onlajn platforme, polaznicima će biti dostupni i edukativni materijali. Na kraju obuke mladi će imati priliku da svoje ideje predstave pred žirijem i osvoje mentorsko praćenje nakon završetka obuke.

Prijave su otvorene do 15. septembra i odnose se na sve mlade ljude sa teritorije Srbije, a timovi svoje prijave mogu popuniti već danas na sledećem linku: https://forms.gle/WjbEQeQArD5pDEfh9

*Uslovi za prijavu za sedmu generaciju polaznika:

  • – do 35 godina starosti
  • – obavezne prijave u paru (sve timove čine isključivo 2 osobe)
  • – imovi moraju da imaju biznis ideju

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na privreda@pfm.rs.

Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajedno!